Tivolifysik

Har du lyst til at mærke suset i Tivoliforlystelsen Vertigo? Eller vil du opleve udsigten over København fra Himmelskibet?

Begge dele er der mulighed for, hvis du bliver optaget på holdet, der skal arbejde med Tivolifysik.

Her undersøger vi fysikken bag forlystelserne i Tivoli i København. Forløbet består af fir eftermiddage og undervejs tager vi en tur til Tivoli.
Du får mulighed for at arbejde teoretisk med emnerne - og eksperimentelt, når vi besøger Tivoli.

Datoer: Vi mødes den 22/8, 29/8, 3/10 og 10/10. Alle dage fra 15.15-17.00.

Sted: Esbjerg Science Center (lokale 2.04), Rybners Gymnasium, Grådybet 73G.

Pris: 200,- for bustur og entre og turpas i Tivoli.

Turen til Tivoli forventes at foregå i uge 37 (tirsdag den 5/9). I Tivoli afprøver vi udvalgte forlystelser med medbragte måleinstrumenter. Resultaterne fra besøget analyserer vi så den 29/9 og 6/10.
OBS: Efter forsøgene i Tivoli vil der være ca. 2 timer på egen hånd. Der kan tilkøbes et turpas for 50,-. Deltagelse er i øvrigt gratis.

Krav: For at du kan deltage, skal du have valgt fysik på minimum B-niveau. Samtidig er det et krav, at du kan deltage alle eftermiddage, og du skal ligeledes påregne lidt hjemmearbejde. Desuden skal du være interesseret i fysik.

Der er deltagerbegrænsning, og din ansøgning om optagelse skal senest torsdag den 20/8 sendes til Ole Gadsbølle på ol@rybners.dk. Husk at angive, om du vil tilkøbe et turpas.

Underviser: Ole Gadsbølle.