Tag med astronaut Andreas Mogensen på rumrejse

Med 28.000 km i timen susede Andreas Mogensen mod den internationale rumstation ISS og blev den første dansker i rummet. Fredag den 17. november fortæller han om sine utrolige oplevelser på Rybners Gymnasium i Grådybet.

Allerede som lille dreng opstod drømmen om at blive astronaut, og takket være sine evner og målrettede uddannelses- og jobvalg lykkedes det ham at slippe igennem et snævert nåleøje og blive astronaut ved den europæiske rumorganisation (ESA).

Den danske rum-viking er netop nu udstationeret af ESA ved NASA i Houston, hvor han arbejder i kontrolcenteret for missioner til rumstationen og forbereder sig på at blive udvalgt af ESA til en ny rummission.

Under foredraget på Rybners vil han fortælle mere om den nye rummission og om, hvad det egentlig er, han foretager sig derude i det mørke rum - videnskabelige undersøgelser og test, som kan gøre os klogere på menneskets fysik og en lang række konkrete problemstillinger.

En astronauts fortællinger handler også om krævende test og ekstreme træningssituationer, der blandt andet foregår i mørke grotter, på havets bund og i høje luftlag og omfatter endeløse simuleringer i rumkapsler.

Gratis deltagelse
Foredraget finder sted i aulaen på Rybners Gymnasium, Grådybet 73G, fredag den 17. november kl. 14 - 15.

Andreas Mogensens deltagelse er arrangeret i samarbejde med ESA og Uddannelses- og Forskningsministeriet (UFM), og derfor er foredraget gratis for alle tilmeldte (der er ca. 300 pladser til offentligheden, mens ca. 300 er afsat til udvalgte elever fra Rybners’ tre gymnasier). Du kan tilmelde dig på sciencecenteresbjerg.dk efter først-til-mølle princippet.

Få en rundvisning
Har du lyst til at se gymnasiets naturvidenskabelige faciliteter, herunder Science Center Esbjerg, der er samlingssted for tiltag, der skal inspirere, udfordre, oplyse og skabe interesse for naturvidenskaben, står elever og lærere klar til at vise dig rundt fra kl. 13.15.